Ráj pro kutily všeho druhu

Ráj pro kutily všeho druhu

  • 26 listopadu, 2021
  • Posted By

Jste ten typ člověka, který si vše sám vyrobí a opraví? Máte doma vlastní dílnu, nebo kutíte v garáži? Pak jistě víte, jak snadno a rychle se nářadí opotřebuje. Zatímco dříve si lidé věcí vážili a vydržely jim kolikrát i po celý život, dnes se vše vyhodí a koupí nové, což není zrovna šetrné k peněžence, ani k životnímu prostředí. Jak tedy o své nářadí pečovat?

palice

Udělejte si v tom systém

Každičký kousek nářadí, komponent do stroje a dokonce každý šroubek by měli mít vlastní místo. Udržujte vše hezky uspořádané a po použití vracejte věci tam, kam patří. Ideální jsou například různé závěsné desky s držáky na konkrétní kousky, nebo speciální úložné boxy.

Čistota

Po každém použití je vše potřeba očistit, protože látky jako jsou barvy, oleje či laky se z materiálů jako dřevo a kov dostávají později jen velmi těžko. Dbejte na výběr správných čističů, a pokud si nejste jistí, poraďte se s odborníky přímo na prodejně. V čistotě udržujte také místnost, kde své nářadí uchováváte.

Vlhkost

Dbejte na to, aby místnost kde se nářadí nalézá byla dostatečně provzdušněná a zabránilo se vlhkosti, která způsobuje korozi. Pokud zde nemáte dostatečný větrací prostor, vyzkoušejte třeba odvlhčovač vzduchu.

šroubky a klíče

Dávejte druhou šanci

Pokud vám již některé nářadí zrezlo, nebo se na něm podepsalo dlouhodobé zacházení, dejte mu ještě šanci. Například pomocí pískovací kabiny odstraníte z kovu rez, zbytky barev, a různé další nečistoty. Pokud nechcete natropit nepořádek všude kolem, je pískovací kabina ideální, jelikož zabrání úniku prachu a nepořádku a díky pracovních ochranným rukavicím zůstanete čistí i vy. Pískovací box seženete v ceně kolem 5000Kč, což není tak mnoho, když si uvědomíte, kolik ušetříte na nákupu nových dílků a nářadí. Hledáte-li ověřený obchod, zkuste navštívit e-shop Pískovačky.cz.

Používejte nářadí k tomu, k čemu bylo stvořené

Zapomeňte na rádoby chytré rady, že ušetříte když použijete onu věc na něco, k čemu vůbec nebyla určená. Vše má svůj úkol a proto raději investujte do specializovaného nářadí.

Category